Schoolvakantie voorbij
KinderenVrije tijd

Yes, de schoolvakantie is voorbij!

Yes, wat ben ik blij dat de schoolvakantie van de kinderen voorbij is! Meen je dat nou serieus zal je denken? En ja, dat meen ik bloedserieus. Ik voel mij zelfs geen ontaarde moeder wanneer ik dit schrijf. Twee weken, twee kinderen, driftbuien, een grote mond en veel onhandelbaar gedrag verder kan ik toch wel concluderen dat ik blij ben dat we weer het normale ritme in gaan. Iets waar wij het toch allemaal een stuk beter op doen.

Begrijp mij niet verkeerd

Laat ik vooropstellen dat wij deze vakantie ook volop genoten hebben. Eerste kerstdag genoten bij familie en schoonfamilie, tweede kerstdag lekker thuis als gezinnetje doorgebracht (zonder drama), een super gezellig oud & nieuw bij vrienden en leuke dagjes uit. We hebben ook absoluut hele leuke dagen gehad met elkaar, de leuke momenten van de vakanties. Toch kregen we ook te maken met hele andere zaken.

Laten we papa en mama gek maken!

Het wordt niet uitgesproken maar het lijkt bijna alsof Jamie en Fenna een doel voor deze vakantie hebben besproken. Al vanaf het begin van de vakantie is het drama. Afwisselend komen er driftbuien voorbij, vooral bij Fenna was dit een verassing. Ze schreeuwt alles bij elkaar en is niet voor rede vatbaar. Waarom? Het gebeurt al als ze even geen schone luier wil. Het lijkt deels te komen door vermoeidheid, want in de middag slapen weigert ze pertinent. Vermoedelijk helpt een ritme hier weer, bij de oma’s slaapt ze wel in de middag, dus op hoop van zegen!

Jamie heeft meer een handje van schreeuwen, een grote mond en niet luisteren. Hij lijkt zijn energie niet kwijt te kunnen, thuis zitten of op school ravotten, tja ik snap het wel. Speelt het overbuurmeisje hier dan is er niks aan de hand, zijn we op bezoek bij vrienden of familie, niks aan de hand. Zijn we thuis dan is het drama. Meer naar buiten en leuke uitjes doen het deels goed, maar niet altijd. Dus ook hier gaan we maar weer voor ritme, vermoedelijk wordt het dan weer een stuk rustiger hier!

Ligt het dan alleen aan de kinderen?

Vast niet, al jutten ze elkaar natuurlijk wel op. Maar ook mijn vermoeidheid, stemmingswisselingen en andere rompslomp van de afgelopen maanden heeft vast invloed op de kinderen. Dus nog maar een keer ‘Yes, de schoolvakantie is voorbij!’. Volgens mij gaat ritme ons hier allemaal goed doen.

Zijn jullie blij dat de schoolvakantie voorbij is of mag deze nog wel langer duren?

— De afbeelding komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Charlotte

  Van mij mocht de vakantie nog wel langer duren haha maar dat ligt natuurlijk anders. Aukje gaat nog niet naar school en ik vond het heerlijk om lekker 2 weken thuis te zijn…

 2. Patricia

  Ja ik ben ook blij dat de vakantie voorbij is. Mijn oudste verveelde zich te pletter op een gegeven moment terwijl we echt veel leuke dingen hebben gedaan. Ritme is altijd fijner voor kids.

 3. Volgmama

  Haha zo kan ik niet wachten tot mijn dochter naar de peuterspeelzaal gaat. Eventjes zonder…

 4. Ilse van Kreanimo

  Bij ons was het de twee weken voor de vakantie raak met driftbuien, grote mond en zo.
  TE moe, of zo…
  In de vakantie ging het beter, omdat de rust terug keerde.
  Maar ik ben ook blij met de terugkerende routine.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Londen voor Dummies – Tips (soms met een knipoog)My Profile

 5. Sheila

  Ik kan me deze uitspraak heel goed voorstellen, hoor. Niet dat mijn kind al naar school gaat en hij is een schatje. Maar ik vind het ook gewoon heerlijk om 3 dagen per week te werken. Of een dagje voor mezelf te plannen en alleen of met vriendinnen de stad in te gaan. Ik zie dat helemaal los staan van de liefde die je voelt voor je kind. Maar ik ben ook gewoon ik, naast moeder, en denk ook graag aan mezelf 🙂
  Sheila onlangs geplaatst…Geen kinderwens? Daar is niets mis mee!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Het Zoef Zoef (huis)dieren paradijs + WINACTIE (GESLOTEN)

Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed. Af en toe is het hier thuis een hindernisbaan. Een blokje LEGO hier, iets...

Sluiten