Obstacle run, goede voornemens
PersoonlijkVrije tijd

Yes, ik heb mijn eerste obstacle run gelopen!

Je hebt het wellicht al meegekregen, afgelopen zondag liep ik samen met manlief mijn eerste obstacle run. Mocht je denken wat is dat nou weer? Nou, dat kan ik jewel vertellen! Het is een run (hardlopen) waarbij op de route allerlei obstakels staan. Daarbij kan je denken aan obstakels waar je overheen moet klimmen, slootjes waar je over of doorheen moet en blubber! Super tof dus, maar helaas was mijn weg daar naartoe heel lang.

Mud Masters 2016

Afgelopen september zou het zover zijn. Ik zou toen eigenlijk mijn eerste obstacle run gaan lopen. Ik keek er enorm naar uit, had er zelfs voor getraind en kon niet wachten. Totdat ik met allerlei vage klachten bij de huisarts kwam en hij mij adviseerde om die run niet te lopen. Op dat moment doordat mijn hartslag veel te hoog was in rust, laat staan tijdens het hardlopen. Niet veel later bleek het de ziekte van Graves te zijn die dit veroorzaakte. En dat was even een zware tegenvaller. Het heeft maanden geduurd voordat ik weer normaal kon functioneren, laat staan sporten.

Down Under Obstacle Run

Na ruim een half jaar had ik de ziekte onder controle (d.m.v. medicatie) en kon ik weer beginnen met sporten. Mijn nieuwe doelstelling werd Mud Masters in september van dit jaar. Totdat manlief kaarten won voor de Down Under Run in Nieuwegein. Ging ik het redden om na drie weken trainen een obstacle run van 6 km te lopen? Ik besloot er gewoon voor te gaan!

En afgelopen zondag was het dus zover! Vol goede moed ging ik met manlief op pad. Na een korte warming-up gingen we op pad. Rennend over een soort strandje waren de eerste obstakels picknicktafels om overheen te klimmen, gevolgd door een luchtkussen en niet veel later met touwen over het water. En dit was best zwaar, vooral als je dus weinig kracht in je bovenlichaam hebt. Haalde ik bijna de overkant lag ik toch net voor het einde in het water. Toen kwam het hoogte verschil, berg op en weer berg af en voor het eerst door het water (koud!!).

Obstacle run

Na 3 km werd het toch wel redelijk zwaar, maar hardlopen op de straat is ook iets anders dan met allerlei hoogteverschillen en extra lichamelijke inspanningen. Maar goed het was te leuk om te stoppen, dus renden we gewoon weer verder. Nog een aantal keer door het water en een blubber obstakel verder kan ik jullie vertellen dat het echt heel leuk is. Zo heb je ook hele simpele obstakels zoals bijvoorbeeld een glijbaan:

Obstacle run

Je moet overigens wel tegen kou en viezigheid kunnen en het leuk vinden om je lichamelijk in te spannen, maar ik vond het super. En eenmaal over de finish was ik ook gewoon mega trots. Lag ik een half jaar geleden nog plat, ren ik nu gewoon een obstacle run!

Obstacle run

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Daisy Dingen

    Wat ontzettend knap! Kan me voorstellen dat dit sowieso voelt als een overwinning!

  2. Vlijtig Liesje

    Wat een geweldige foto’s zeg! Ik zou er bijna ook aan gaan meedoen, en ik doe nooit mee aan hardloopevenementen ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Vrije tijd
Week in foto’s #29 – Geocaching, dierentuin & vakantie

We hebben weer een drukke maar zeker ook hele gezellige en leuke week achter de rug. Zo gingen we met...

Sluiten