Verhuizen
Persoonlijk

De keuze is gemaakt: we gaan verhuizen!

Weten jullie het nog? Niet heel lang geleden schreef ik nog mijn wishlist voor in huis. Dat artikel eindigde ik wederom weer met de grootste twijfel, gaan we verbouwen of verhuizen? Is het handig om nu grote uitgaven te doen in ons huidige huis en ga maar door. Stiekem zaten we toen eigenlijk al in het stadium we willen verhuizen, want we hadden na een lange tijd eindelijk weer een huis op het oog. Een huis niet ver bij onze huidige woning vandaan, een huis waarvan we bijna kunnen zeggen dat het onze nieuwe woning wordt (mits de financiering geregeld kan worden, etc.)!

Verbouwen of verhuizen

Eigenlijk wilden wij verbouwen, onze huidige woning is prima op wat woonruimte op de benedenverdieping na. Een bezoek aan onze hypotheekadviseur eindigde vorig jaar ineens heel anders dan gepland. De financiering die we nodig hadden konden we net rond krijgen maar zorgde voor een stuk hogere maandlasten, terwijl verhuizen ons maandelijks kosten zou kunnen schelen. Die hadden we even niet zien aankomen, maar is eigenlijk heel logisch als je kijkt naar de huidige hypotheekrente. Anyway, we besloten op huizenjacht te gaan. Maar ik kan jullie vertellen dat het in onze woonplaats niet zo eenvoudig is. Binnen de wijken waar wij wilden wonen kwam weinig aanbod online dat voldeed aan onze ‘eisen’. Kwam er een huis op Funda naar onze zin dan was het of al verkocht voordat we het überhaupt konden bezichtigen of we waren met zoveel mensen op het huis aan het bieden dat iemand anders er met de woning vandoor ging. Ellende dus en langzaam aan begonnen we toch weer te twijfelen over sparen en verbouwen.

We verhuizen naar de overkant van de straat!

Totdat er een huis te koop kwam aan de overkant van onze straat. Je zult wellicht denken, verhuis je echt naar de overkant van de straat? En het antwoord is ja! Als we de financiering rond krijgen verhuizen wij ergens in september/oktober naar de overkant van de straat. Vanuit onze slaapkamer kunnen we het huis zien, haha. En waarom dan? Eigenlijk is het heel eenvoudig, de woning is 2,5 meter langer. Dat is dus precies de ruimte die wij op de benedenverdieping erbij wilde hebben. De keuken is (op het keukenblad na) exact wat wij in deze woning ook graag willen. De tuin ligt op het zuidwesten, ook heel gunstig dus en we kunnen dit (na de verkoop eigen woning) financieren en er maandelijks op besparen. Het enige wat ontbreekt is de 2e verdieping die we hier vier jaar geleden op het huis lieten bouwen, maar zo gek als we zijn, gaan we die dus op onze nieuwe woning ook laten plaatsen. We gaan de badkamer laten aanpakken en in de hele woning een nieuwe vloer leggen. En dit kan allemaal worden gefinancierd, dus in plaats van maandelijks extra kosten maken voor de verbouwing van onze huidige woning, gaan we besparen op onze nieuwe woning waar we ook nog eens al onze wensen in kunnen laten doorvoeren. Eigenlijk best bizar hé!

Druk, druk & druk

De afgelopen tijd was dus erg spannend. Ook bij deze woning kwamen we weer terecht in een ‘biedwedstrijd’ zoals ik het maar noem. Alle mensen die een bod hebben uitgebracht krijgen nog eenmaal de mogelijkheid een eindbod uit te brengen. Je hebt geen idee van het hoogste bod of van het aantal andere bieders, op gevoel moet je dus een bedrag in je hoofd nemen wat jij bij de woning vindt passen. Super lastig, maar voor ons waren er zoveel meer voordelen (ik heb ze nog niet eens allemaal benoemd) dan nadelen, dus gingen we ervoor. Op gesprek bij de hypotheekadviseur een bod uitbrengen en in spanning afwachten. Toen het bod eenmaal werd geaccepteerd gingen we weer een andere spannende en drukke fase in, namelijk ons huis in de verkoop zien te krijgen. De foto’s zijn inmiddels gemaakt en volgende week staat ook onze woning op Funda, deze week nog tekenen we het voorlopig koopcontract en we hebben ook al een aannemer over de vloer gehad om te kijken wat onze verbouwingskosten exact worden.

Mocht je dus denken, waar blijven de artikelen. Het kan zijn dat er even iets minder artikelen online verschijnen totdat we hier weer wat meer rust hebben. Maar goed, ik kan alleen maar zeggen dat het enorm druk is, maar de vooruitzichten zijn super! Ik houd jullie op de hoogte.

— De uitgelicht afbeelding komt van Shutterstock. —

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. lisette

    Leuk dat jullie gaan verhuizen! Ik kan me voorstellen dat de extra ruimte heerlijk zal zijn en de tuin. Ook al is het aan de overkant van de straat.
    lisette onlangs geplaatst…It’s My Birthday!My Profile

  2. Charlotte

    Zo fijn voor jullie! Hopelijk is jullie eigen huis straks ook snel verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Yes, ik heb mijn eerste obstacle run gelopen!

Je hebt het wellicht al meegekregen, afgelopen zondag liep ik samen met manlief mijn eerste obstacle run. Mocht je denken...

Sluiten