Zindelijkheidstraining
Kinderen

Zindelijkheidstraining, wij doen er niet meer aan!

Ik kan het eindelijk van de daken schreeuwen: wij zijn uit de luiers!! En ik kan jullie vertellen dat het een heerlijk gevoel is. In plaats van luiers zitten er nu wel extra onderbroeken en broeken in de tas, want tja je weet het nooit. Maar de verwachting is toch dat ook dit niet lang meer nodig is. En dit alles zonder enige vorm van een zindelijkheidstraining! Fenna heeft dit op haar eigen manier en tempo gedaan.

Ik wil mijn kind zindelijk hebben

Bij Jamie kwamen we op een punt dat we het wel tijd vonden dat hij zindelijk zou worden, dus we besloten er aandacht aan te besteden. Hij was tenslotte al de 3 jaar gepasseerd en het ging steeds even goed en dan weer fout. Uit het niets werd hij al panisch bij het woord wc. Dus begonnen we allerlei dingen te verzinnen, werken met een beloningssysteem en overdreven blij reageren bij iedere poging op de wc. Het hielp allemaal niks, die zindelijkheidstraining had totaal geen zin. We besloten het los te laten, want wat wij graag wilde was niet iets wat Jamie voor ogen had. Uiteindelijk begon hij zelf aan te geven dat hij naar de wc moest of zonder luier wilde lopen. En zo werd hij zindelijk op zijn eigen tempo.

Mama, mag ik zonder luier?

Bij Fenna besloten wij het anders aan te pakken, namelijk geen aanpak! We lieten het lekker op zijn beloop. Met 17 maanden zat ze al op de wc en daarna was de lol er vanaf, dikke prima we zouden het wel zien. Langzaam aan begon ze de wc steeds interessanter te vinden en deed ze af en toe eens haar behoefte op de wc. Al snel liep ze ook wel eens zonder luier, maar dat ging toch ook gepaard met wat ongelukjes waarna zij toch weer voor haar luier koos. En afgelopen weekend was dan toch het moment daar, ze liep zonder luier en besloot ook te gaan slapen zonder luier. En vol trots ging ze gisteren naar school, want ze wilde nu ook meteen haar plasdiploma halen! En ook dat is gelukt, zonder enige zindelijkheidstraining hebben we hier een meisje lopen dat vlak voor haar derde verjaardag zindelijk is. Heerlijk! En trots dat ze ook zelf is, de foto’s zijn niet helemaal scherp, maar o wat was ze trots!
Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining, wij doen er niet meer aan

Wij zijn van mening dat het zijn gang laten gaan hier het beste heeft gewerkt. Dat een zindelijkheidstraining meer iets is wat wij nodig vonden zonder dat we toen naar de behoefte van Jamie hebben gekeken. Hij was er duidelijk nog niet aan toe en Jamie en Fenna waren uiteindelijk beiden prima in staat om het aan te geven wanneer zij dit wel waren. Dus mocht je een zindelijkheidstraining overwegen, kijk en luister goed naar je kind, want voor de één zal het werken, maar andere zullen er wellicht ook helemaal van dichtslaan. Doe het vooral als je denkt dat het je kind helpt, niet omdat je het zelf nodig vindt!
Zijn jullie kinderen zindelijk geworden aan de hand van zindelijkheidstraining?

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Simpel,met een snufje liefde

  Ik heb het ook geprobeerd maar kwam er gauw genoeg achter dat het niet lukte. Ik heb het toen ook los gelaten en 2 maanden voor hun 4de verjaardag waren ze allebei droog. Het is vaak dat een kind er nog niet aan toe is als het moet.
  Simpel,met een snufje liefde onlangs geplaatst…Samenwerkingen en reviews op mijn blog.My Profile

 2. Vlijtig Liesje

  Volgens mij was het bij ons een combinatie van training en dat het kind het zelf aangaf.

 3. Sabrina

  hier ook onlangs aan gestart maar ze gaf zelf aan dat ze er genoeg van had dus gestopt. Nu haalt ze zelf geregeld het potje boven. Op eigen tempo

 4. Mèlanie

  Liam wordt volgende maand 2. Ik wil hem dan als het mooi weer is gewoon lekker zonder luier buiten laten lopen.
  Mèlanie onlangs geplaatst…Waarom je 13 reasons why zou moeten kijken…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Shoppen voor de leukste kinderkleding bij Vingino

Met smart wachten wij hier weer op de mooie lentedagen. En de zomer? Laat maar komen, wij hebben zin om...

Sluiten