KinderenVrije tijd

Zomertip: zelf gezonde ijsjes maken

De Mama Challenge 2015, onlangs schreef ik hier de introductie voor. Een Challenge om deze zomer een aantal opdrachten uit te voeren! Om te beginnen begonnen we afgelopen week met het maken van gezonde ijsjes.

Lopend door de Ikea kwam ik de materialen tegen om ijsjes te maken. Fruit hebben we altijd wel in huis en toevallig hadden we ook kokoswater in de koelkast staan. Simpele ingrediënten om gezellig samen met de kinderen ijsjes te maken! Ik sneed wat aardbeien en een banaan en de kinderen konden beginnen!

Ijsjes maken

De bakjes vullen met aardbeien en bananen!

Stiekem snoepen

Stiekem de aardbeien eten was erg lachwekkend, vooral toen deze nogal zuur bleek te zijn 😉

Kokoswater

Als laatste deden we er nog wat kokoswater bij!

Hoewel wachten natuurlijk lang duurt en Jamie er nog een aantal keer naar vroeg, hebben we de ijsjes pas een dag later geproefd. En ik zeg heel eerlijk, als je de wat zoetere ongezondere ijsjes gewend bent dan is dit toch even wennen. Het kokoswater zorgde gelukkig wel voor een zoete toevoeging, maar ook de zure aardbeien waren toch ook aanwezig 😉

Aardbeienijs

De aardbeien variant!

Bananenijs

De bananenvariant!

Zuur

Ietsepietsie zuur 😉

Genoten

Toch ook genoten!

Al met al, leuk en geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar! Overigens bedacht ik me later dat we nog een ander ijsmaak apparaat hebben, dus die gaan we ook zeker nog eens proberen!

Het leuke aan deze Challenge is dat dit dus door meerdere bloggers wordt gedaan.  Willen jullie hieronder de link naar jullie zelfgemaakte ijsjes plaatsen?  Ik ben heel benieuwd en wellicht anderen met mij!

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Pingback: Flashback Monday #3 - Summertime - SoMama

  2. Pingback: Dagje uit: de Waarbeek #mamachallenge2015 - SoMama

  3. Pingback: Onze Summer Bucketlist voor deze zomer! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Fotografie, waar te beginnen? #help

Gisteren was natuurlijk weer een verschrikkelijke regenachtige dag (in ieder geval bij ons)! Dit was voor mij wel het moment...

Sluiten