Pascal zwem 3 daagse
Syndroom van Down

Pascal trotseert de zwem 3 daagse! #downsyndroom

Al diverse jaren zwemt Pascal de zwem 3 daagse! Zoals velen van jullie wellicht weten woont Pascal niet meer thuis (daar logeert hij om het weekend en in de vakanties). Door de weeks woont hij in een woongroep van de Amerpoort (Nieuwenoord). Daar op het terrein kan hij naar de dagbesteding, naar het zwembad en gewoon lekker op de fiets stappen om te doen wat hij wil. En elk jaar wordt daar in augustus de zwem 3 daagse georganiseerd. Iets wat Pascal helemaal geweldig vindt!

Eigenlijk is het ook wel een klein wonder te noemen, er is namelijk een tijd geweest dat Pascal echt doodsbang was om te zwemmen. Toen hij 9 maanden was is mijn moeder met hem gaan baby zwemmen en dat ging eigenlijk heel erg goed. Totdat de bodem van het zwembad naar beneden werd versteld. De paniek brak uit bij Pascal en dat is toen eigenlijk altijd zo gebleven. Toen Pascal bij de Amerpoort terecht kwam (in eerste instantie alleen voor de dagbesteding) hebben ze hem zwemmen weer opgepakt. En chapeau voor de zwemdocenten want Pascal zwemt weer en heeft inmiddels zelfs al zijn A en B diploma!

Afgelopen was de jaarlijkse zwem 3 daagse weer en ook Pascal mocht weer meedoen. Op de laatste avond ben ik samen met Jamie in de auto gestapt om hem te gaan aanmoedigen. Dit doe ik inmiddels elk jaar samen met mijn ouders. De zwem 3 daagse bestaat hier uit een half uur lang baantjes zwemmen en ze vinden het prachtig. Vaak zwemmen ze met twee of drie personen in één baan, wat regelmatig tot hele grappige capriolen kan leiden 😉 Ook aan de zijkant, waar ik foto’s zat te maken was het gezellig. Ik werd een deel van de tijd vergezeld door een gezellige vrouw, die veel te vertellen had en mij constant kusjes gaf! Kusjes die ik absoluut niet van mijn wang mocht vegen en snel in mijn broekzak moest stoppen 🙂

Maar goed, nu willen jullie allemaal vast Pascal zien zwemmen! Ik heb een aantal foto’s gemaakt, zie hieronder de sfeerimpressie! Voor meer belevenissen van Pascal wil ik je verwijzen naar deze pagina: Mijn broertje heeft het syndroom van Down!

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Renske

    Wat een heerlijke foto’s! Mooi om jouw broertje zo te zien genieten. En vooral geweldig om te lezen dat hij het zwemmen weer heeft opgepakt. Super hoor! 🙂
    Renske onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  2. Pingback: Mijn broertje heeft Down: de band tussen broer en zus - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Syndroom van Down
Pascal doet aan pyrografie! #Downsyndroom

Vandaag is het weer tijd voor een verhaal over mijn broertje! Eerder liet ik jullie al kennis maken met één...

Sluiten